fbpx

Saudiarabien bygger bana för F1 2023

Saudiarabien planerar att bygga en bana och hålla sitt första race redan 2023 under namnet Qiddiya Grand Prix.

Mike Reininger, VD för Qiddiya Investment Company står bakom projektet har berättat att syftet är att locka alla motorsport kategorier i toppklass, som Moto GP, WEC, nationella mästerskapsevenemang och såklart F1.

I slutet av Januari gjordes det officiellt att banan i Saudiarabien ska bli verklighet i ett stort event med förare som Nico Hulkenberg, Damon Hill and David Coulthard. Nu kommer lite mer uppgifter om att den före detta Formel 1-föraren Alexander Wurz har designat banan. Österrikaren som startade sin F1-karriär i 1997 och bland annat körde för Benetton, Mclaren och Williams.

Romain Grosjean är den enda aktiva föraren som har besökt platsen för banan och har kallat projektet enormt och extraordinärt. Planen är också att banan ska bli den längsta banan på kalendern och slå den nuvarande längsta som är klassiska Spa Francorchamps i Belgien.