fbpx

RYKTE: Imola ersätter Kinas Grand Prix

Enligt Gazzetta dello Sport så rapporteras det om att den italienska banan Imola som gick under namnet San Marinos Grand Prix senast 2006 ryktas att försöka ersätta Kinas GP och eventuellt Vietnam GP, som även den ligger i riskzonen för coronaviruset.

Imola har försökt få tillbaka sin bana på F1-kalendern ett tag och känner detta är deras chans. I det här fallet kan datumen skilja sig från de som ställts in för Kina och Vietnam. Man är ute efter en stor sponsor, pratat med sin region för stöd och har pratat med FIA.

Imola skulle inte befinna sig helt oförberedda om chansen kommer men man skulle behöva en omstrukturering av vissa delar av racerbana för att uppnå varje detalj till standard för Formel 1.

Det återstå att se om detta blir verklighet.

Imola, officiellt namn för banan: Autodromo Enzo e Dino Ferrari som ligger i staden Imola, Italien.