fbpx

Alfa Romeo har nu officiellt lanserat C39

Alfa Romeo’s 2020-bil C39 visades upp officiellt för första gången tidigt på onsdagmorgonen.

Det är Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien som står värd för F1-testerna som pågår just nu och fick även stå värd för den nya Alfa Romeo bilen C39 när det skulle visas upp. Bilen kördes i en speciell design förra veckan i Italien, men nu visades den officiella versionen med förra årets färger upp i depån innan man påbörjade testerna.

Robert Kubica som är testförare för Alfa Romeo i år var den som fick äran att köra bilen först ut på banan.

Det meddelades även att colombianska Formel 2-föraren Tatiana Calderon forsätter som testförare för Alfa Romeo Racing och ambassadör i år, ordinarie förare för Alfa Romeo 2020 är forsatt Kimi Räikkonen och Antonio Giovinazzi.

Årets Alfa Romeo förare: Robert Kubica, Tatiana Calderon, Antonio Giovinazzi och Kimi Räikkonen.
Tatiana Calderon