fbpx

Snackisen: Racing Point anklagas att ha kopierat Mercedes 2019-bil

Mclaren är bland flera team som anklagar Racing Point för att kopierat Mercedes W10 från 2019.

En av Mclarens anställda som jobbar med deras aerodynamik la upp denna jämförelse på Twitter:

Racing Point tekniska direktör Andrew Green bemötte anklagelserna senare under dagen.

”Inspirationen kommer från den snabbaste bilen från förra året, vi är i en position där vi använder deras växellåda, vi har samma kraftpaket och växellådan är utformad för en viss aerodynamisk filosofi.” sa Andrew Green till Motorsport.com.

”Om det fungerar – så fungerar det. Om det inte gör det har vi förlorat ett år. Nackdelen med att inte pröva var mycket större. ” fortsatte Andrew Green och syftade på att 2021 kommer ändå ha nya regler. Vilket gör att bilarna kommer att vara annorlunda och kräva helt andra designer.

Racing Point är ett stall som köper delar och motorer från Mercedes. Att chansa på Mercedes 2019-design är intressant och det återstå att se om det kommer ge teamet bättre resultat under kommande årets säsong.

Mercedes W10, 2019
Racing Point RP20, 2020