fbpx

F1-TESTERNA: DAG 3

Mercedes på topp när första veckan av testerna når sitt slut.

Det var Valtteri Bottas som var snabbast under dagen med en tid på 1m15.732, vilket också var den snabbaste tiden under alla dagarna av tester.

Ferrari hade däremot inte en lika bra dag, Sebastian Vettel hade ett motorhaveri på banan vilket orsakade en röd flagg. Oroväckande då rapporter tyder på att motorn inte ens användes på maximal nivå. Motorn skickades tillbaka direkt till Ferrari’s högkvarter i Maranello, Italien.

Lando Norris fick problem med bromsarna på sin Mclaren och fick tillbringa en hel del tid i garaget under dagen. Även Nicholas Latifi’s Williams fick problem då det kom rök från bilen, han fick stoppa bilen vid sidan av banan.

Kevin Magnussen Haas-bil fick en punktering vid kurva 7 och kraschade in i väggen lätt. Video på det har ni här.

Förbjudet att använda DAS 2021

Gårdagens snackis var DAS-systemet som Mercedes introducerade. Nu står det redan klart att det inte får användas till 2021 säsongen. FIA har nämligen förbjudit det, däremot får det användas under årets säsong vilket ser ut att ge Mercedes en fördel.

Nu är första veckan av testerna slut, tider från idag och bilder har ni nedan: